Skolens historie og placering
Fynslund Skole blev taget i brug i januar måned 1962.
Skolen afløste de små landsbyskoler i Jordrup, Lejrskov, Vrå, Ferup, Egholt og Knudsbøl. Placeringen af Lejrskov /Jordrup kommunes nye centralskole var et kompromis og blev starten på den store udvikling af området i Fynslund.
Et fælles kulturcenter i lokalområdet
Gennem de sidste mange år har flere og flere aktiviteter samlet sig omkring skolen så som Fynslundhallen, børnehave og skolefritidsordning og pr. d. 01.04.21. også vuggestue, -dertil skolerenovering og udbygning, således at der i det område, der i gamle dage var kendt som Uhre Overdrev, er skabt et dynamisk kulturcenter, som er det naturlige samlingspunkt for befolkningen i den nordvestlige del af Kolding Kommune – Fynslund-området.
En samlet institution for børn fra 0–13 år
Skole, børnehave og vuggestue er en fælles institution, ”Fynslund Skole og Børnehus” -en såkaldt landsbyordning. Børnenes tid i den samlede institution strækker sig altså i et kontinuerligt forløb fra 0 – 13 år.
Elevtal og klassetrin
Skoledelen har ca. 90 elever. Børnene er fordelt på 6 klasser fra børnehaveklasse til 6. klasse. Elevtallet i klasserne strækker sig fra 9 - 16. Fra dette skoleår sammenlægges 2.-3. klasse.
SFO og klubtilbud
Fynslundskolen har en skolefritidsordning, som er et tilbud til eleverne i 0.- 3. klasse.
Der er ligeledes klubtilbud til eleverne i 4.-6. klasse.
Personalet på skolen
Der er ca. 15 ansatte i skoledelen - lærere, SFO-ansatte, teknisk- serviceleder, skolesekretær og ledelse.
Værdier og trivsel
På Fynslund Skole vægter vi, at børnene trives - at de er en del af en skole, hvor omdrejningspunkterne er fællesskab, ansvar, tryghed, tolerance, kreativitet, spontanitet, selvværd og helhed, -en god skole for alle. Skolens værdiregelsæt ligger sig op af Kolding Kommunes børne-ungesyn og tilhørende antimobbestrategi er beskrevet på www.fynslundskolen.aula.dk under emnet ”Skolens profil”.
Faglighed og undervisningskvalitet
Vi sætter kvaliteten af undervisningen i højsædet, og vi prioriterer både de boglige og de praktisk/musiske fag højt.
Traditioner og særlige aktiviteter
På skolen er der året igennem et væld af traditioner så som daglig morgensang, motionsdag, juleklippedag, skolefest, koncert- og udstillingsaften, lejrskole, idrætsdag fælles med Kongsbjergskolen og Skanderup- Hjarup Skole, som samarbejder omkring overskoling.
Samarbejde og faglige fokusområder
Fynslund Skole arbejder målbevidst på at leve op til Folkeskoleloven, -herunder intensivt teamsamarbejde, faglighed, tværfaglighed, lange faglige forløb, projektarbejdsformen og løbende evaluering og målfastsættelse.
Fokus på ”En god skole for alle”
I skoleåret 23/24 vil der som i sidste skoleår være særligt fokus temaet ”En god skole for alle”, der sker i et samarbejde mellem fire af de 6-klassede skoler i Kolding Kommune, herunder et videreuddannelsesforløb for lærere og pædagoger på de fire skoler; -et indsatsområde, som også rækker ind i både dette skoleår og skoleåret 24/25. Ved os er det i øvrigt en fællesindsats for både skole og børnehus.
Fokus på trivsel og udvikling
Der arbejdes kontinuerligt med temaet trivsel, -bl.a. med basis i den såkaldt nationale trivselsundersøgelse og ved at sætte trivsel i klassen på dagsordenen hver uge sammen med eleverne.
Sammenhæng i undervisningen
Det er vores mål at lave en skolegang for børnene, der på alle måder hænger godt sammen inden for fag og emner både i det enkelte skoleår og gennem hele skoleforløbet. Dette understøttes af de centrale læseplaner, de på skolen udarbejdede undervisningsplaner samt de årsplaner, som er det faste omdrejningspunkt omkring den enkelte klasse. Der er i alle klasser i løbet af året indlagt alternative uger med plads til bl.a. fordybelse i emner på tværs af fag, faglig fordybelse samt til projektundervisningsmæssige forløb.
Fleksibel skemalægning
Elevskemaerne er delvist initialiseret, hvilket betyder, at der på skemaet en del steder kun er angivet lærernes eller pædagogernes initialer. Under skemaet står der, hvilke fag de forskellige lærere er ansvarlige for samt fagenes gennemsnitlige ugentlige timetal. Den enkelte klasse udsender efter behov uddybende skemaer i løbet af skoleåret. Ordningen giver mulighed for en mere fleksibel tilrettelæggelse af skoleåret, der tager mere hensyn til fag, emner og forskellige undervisningsformer end det traditionelle skema.
En skole i pædagogisk udvikling
Vi opfatter os selv som en skole, der er i en god pædagogisk udvikling med mange nye og relevante tiltag og med en klar bevidsthed om ikke at kaste alt godt og velkendt til side blot for at prøve nyt.